Prvi sportni dan te sezone…

Sportni dan, 30. 10. 1998

Prvi sportni dan Legebitre v tej sezoni se je odvijal v soncnem, a nekoliko hladnem petkovem popoldnevu konec oktobra. Sam sem bil sicer informiran, da gremo v kino, vendar me dejstvo, da bom moral pesaciti na Roznik, ni prevec pretreslo, saj mi hoja v naravi ugaja.

Cetrt cez tretjo smo se skupaj z zamudniki vendarle odpravili od Kersnikove proti Tivoliju, kjer je vecina predstavnic neznega spola (ne, to nismo bili fantje) ze zaostala za nami, tako da se je skupina razlezla na slabih sto metrov. Pri Belviju se nam je pridruzila se Maja s svojim crnim Capom – en velik kuza, ki je neprestano tekal okoli nas in ob nasih nogah, in me je nekajkrat skoraj podrl na tla. Med hojo na hrib je pretok informacij med nami postajal vedno vecji, saj nas je ‘sport’ ogrel in nam dajal zaloge energije za govorjenje, ki nam je skrajsalo cas na minimum.

Na vrhu smo se usedli in predali soncu, ki je imel se slabo uro, da nas je grel, narocili in popili pijaco, nato pa je ze bil cas za igre…

Bile so tri in sicer se je prva imenovala DAN-NOC – igra, v kateri je Miha izgovarjal besedi DAN in NOC v zaporedju, ki si ga je sam izmisli, ostali pa smo morali ob besedi DAN vstati, ob besedi NOC pa pocepniti. Seveda nas je poskusal zmesti s tem, da je ob nepravem trenutku tudi sam pocepnil ali vstal, in moram priznati, da mu je kar uspevalo, saj smo izpadali iz igre lepo po vrsti, dokler v finalu ni zmagal Grega. Za nagrado je dobil cokolado.

Druga igra je bilo tekmovanje treh skupin, ki so morale v desetih minutah nabrati cimvec razlicnih listov jesenskih barv. Jaz sem bil v skupini z Manco in Mihom in nam je od zacetka do konca kazalo kar vredu, saj smo zagreto nabirali liste, ki smo jih imeli kmalu ze kar lep kup. Vmes smo naleteli na mrtvo zival, nekoliko krvavo, ki je sprva izgledala kot zajec (svetel kozuh), ampak od blizu so se videle se bodice na hrbtni strani, tako da je slo za jeza (strokovna ocena ­čśë ) (kar je ugotavljal Igor sam – Miha in jaz sva se lepo pobrala cim dlje od mrtve zadeve). Ponosni na svoj kup listja smo stegnili nosove, ko smo se sele pri komisiji (Tadej) spomnili, da veljajo le jesensko obarvani listi, tako da smo lahko polovico zelenja vrgli stran. Zmagala je ekipa, v kateri je bil spet Grega, a je ostali dve skupini prehitela le za en list – jesensko obarvan seveda. Nagrada za zmagovalno ekipo je bila – cokolada.

Zadnja igra, pantomima, je bila od vseh se najbolj zabavna. Razdeljeni smo bili v dve skupini, v Cesarke in Meskalinke, ugibali pa smo, kaj nam hocejo prikazati nasi pantomimiki; Nina, Miha in Tadej. Razmeroma hitro smo uganili vse: Michaela Jacksona, Martino Navratilovo, varno spolnost, vesoljni potop, divji seks in se nekaj motivov, ki se jih trenutno ne spomnim vec O:-). V tej igri so zmagali Meskalinki (v kateri je bil spet Grega), nagrada pa je bila nekoliko bolj izvirna, in sicer so to bili cokoladni bonboni.

Stemnilo se je ze in zato smo pospeseno pospravili smeti za seboj in odsli v temi ter ob poslusanju ene spooky zgodbe o vesoljckih proti mestu, kjer so se nase poti razsle – eni domov, drugi na burek. Popoldne je bilo res prijetno in verjetno tudi najbolj sprosceno ter druzabno od vseh srecanj skupine do sedaj.

Leave a Comment

(0 Comments)

Va┼í e-naslov ne bo objavljen. * ozna─Źuje zahtevana polja