Prikolica ali avtodom – kaj je bolje in stroškovno učinkovitejše?

Imeti kamp prikolico ali prikolico je želja mnogih med nami, vendar ta želja ostane pogosto neizpolnjena zaradi različnih “oteževalnih okoliščin”, med katerimi je najpomembnejše dejstvo naložba, ki se bo najverjetneje uporabljala manj kot mesec dni letno. Obstajajo še drugi dejavniki, ki vplivajo na to, da turisti raje spijo v hotelu ali stanovanju Primerjali bomo prednosti in slabosti kamp prikolice in kampov v tem prispevku.

Koliko ljudi lahko biva v avtodomu?

Odvisno od dimenzij in notranje opreme. Obstajajo različice z dvema spalnicama do 8 ali 9 ležišči istih dimenzij. Tudi v skladu z večjim številom ležišč se povečujejo tudi dimenzije in s tem tudi cena.

Minimalna oprema?

Novejše različice so običajno bogatejše z opremo in bolje opremljene. Kuhinja, WC, tuš, rezervoar za vodo in kanalizacijski sistem so ponavadi osnovna oprema.. Če kupujete starejšo prikolico ali avtodom po nizki ceni, boste vedno lahko improvizirali, npr. dodajali stvari, ki jih želite.

Na primer, lahko namestite svojo klimatsko napravo, ki jo lahko uporabite tudi za ogrevanje ali namestite poseben ogrevalni sistem. Možnosti dodatnega opremljanja so zelo široke in odvisne od tega, koliko denarja ste pripravljeni vložiti.

Najem avtodoma ali kamp prikolice – Kaj je stroškovno učinkovita alternativa nakupovanju?

Vizualno lahko kupite zelo privlačne, dobro opremljene in kakovostne nove avtodome ali kamp prikolice različnih proizvajalcev, vendar bodite pripravljeni plačati več deset tisoč evrov. Rabljena vozila so precej cenejša, cena pa je seveda odvisna od stanja, opreme itd.

Zato je najbolje, da najprej najamete recimo avtodom in potem kamp prikolico, preden se odočite o končni odločitvi o nakupu. Oglejte si, kaj je prava stvar za vas in nato vržite denar na mizo.

Ni vam ni treba oditi z avtodomom ali prikolico samo za počitnice na morje!

Tisti, ki se boste odločili dati denar za nakup avtodoma ali prikolice, niste “obsojeni” na odhod dvakrat letno na morje. Vsak vikend lahko obiščete bližnji piknik prostor in si pripravite žar in spijete nekaj piva ali kozarec vina brez strahu pred policijo, saj boste lahko šli domov naslednji dan. Enako velja za ribolov.

Avtodom omogoča enostavni obisk oddaljenih sorodnikov, saj vam ni treba spati z njimi, ampak boste imeli po večerji vso svojo zasebnost na kolesih.

Prikolica za kamp in avtodom sta dva povsem različna koncepta. Lahko bi rekli, da avtodome večinoma uporabljajo tisti, ki večkrat spremenijo kraj dopustovanja, medtem ko so avtodomi večinoma za ljudi, ki svoje celotne počitnice preživijo v enem kampu. Če “krožite” od kampa do kampa, lahko vidite več krajev, uživate v več plažah itd zato vam priporočamo nakup avtodoma.

 

Leave a Comment

(0 Comments)

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja