Floor experts so strokovnjaki za laminat

Laminatna tla so ena od velikih razvojnih izboljšav v zadnjih 50 letih. Laminat pri Floor experts je poceni, trpežen in tla lahko namestite sami z nekaj orodji. Laminat se namesti brez lepila ali pritrdilnih elementov, in je tako zelo enostavno. Najtežji del je pravzaprav izbrati izdelek! Pri izbiri vam bomo z nadaljnjim besedilom skušali pomagati.

Dva stila laminatnih talnih oblog

Obstajata dve vrsti laminatnih talnih oblog. Obe vrsti kupite kot paket desk. Ampak tukaj je razlika: Konstruiran les je narejen iz plasti pravega lesa, ki je povezan skupaj z vsako plastjo, ki je pravokotna na tisto, ki je spodaj in nad njo, kar omogoča stabilnost. Zgornja plast je visokokakovostna tanka plast trdega lesa, prevlečena z akrilnim koncem. Plastični laminat je pa povsem umeten, s plastjo melamina na dnu, s centriranim sredstvom, ki je nasičena s smolo, in z lesenim trakom na vrhu, ki je zaščiten s plastjo čiste trde plastike.

Projektiran les je za tiste, ki imajo raje videz naravnega lesa. Toda cena tega laminata je precej višja. V povprečju je približno dvakrat več stroškov kot s plastičnim laminatom. Njegova tanka zgornja plast, ki je narejena iz lesa je bolj dovzetna za vdolbine, praske in obarvanost. Toda za razliko od plastičnih laminatnih talnih oblog, ga je mogoče obnoviti vsega skupaj trikrat. Obnovi se ga s previdnim brušenjem in lakiranjem. Zaradi tega lahko pričakujete, da bo dlje časa obstojen kot plastični laminat. Če nameravate v bližnji prihodnosti prodati svojo hišo, lahko kupci plačajo več za videz pravega lesa.

Plastični laminat je za tiste, ki želijo videz lesenih talnih oblog v prostorih, kjer pride do stika z vodo ali pa so izpostavljena večji obrabi. Notranji premaz in plastični notranji sestavni deli laminata so zelo trpežni. Odporna so na vlago, kremplje hišnih ljubljenčkov, rolerje in drsalke, pesek… Proizvajalci so pri izdelavi plastičnega laminata dosegli videz pravega lesa. Večina ljudi ne more niti ločiti laminata od pravega lesa.

Ne pozabite LV (luksuzni vinil) laminat.

Laminatna tla niso edina možnost, ko pridemo do vzdržljivosti in enostavnosti vgradnje. Naslednjič, ko ste v trgovini, si oglejte tudi luksuzni vinil (LV) tla. V teh talnih oblogah je plast razkošne vinil plošče (LVT), ki je podobna keramični ploščici in luksuzni vinilni plošči (LVP), ki posnema videz lesa. Obe vrsti sta izredno odporni, najlažji za namestitev ter popolnoma odporni na vlago ter vodo. Ker je luksuzni vinil tako gibljiv, je odlična izbira za montažo na neenakomerno podlago.

Ne pozabite na podlogo

Vsi laminatni podi potrebujejo plast podlage. Tega ne smete preskočiti. Podlaga preprečuje, da bi se tla pogreznila v podnožje. Omogoča tudi enostavnejšo namestitev plošč, ker se v podnožju izbrišejo nedoslednosti montaže. Nekaj podlage ima samolepilni trak, ki se priključi eni vrsti v drugo. Drugi zahtevajo ločen trak. Pazite, da uporabite vse, kar je potrebno. Kupite posebno orodje za laminat in lesena tla. To boste potrebovali, da bi združili talne obloge, kjer vsaka vrstica stoji ob steni.

Izberite takšen dizajn, ki ustreza vašemu življenjskem slogu

Če živite umirjeno življenje, izberite kateri koli dizajn tal, ki vam je všeč. Ampak, če imate otroke, hišne ljubljenčke in veliko obiskovalcev, bodite bolj previdni pri izbiri. Talne obloge z raznolikim zrnatim vzorcem, nizko sijajno površina, bodo videti veliko bolje, veliko bolje čiste, kot tla s sijajnim, monolitnim vzorcem zrn.

Izogibajte se širokim deskam, razen če je podlaga enakomerna

Navodila vam bodo pokazala, kolikšna neenakomernost podlage dopušča blagovna znamka in vrsta talnih oblog, ki ste jo izbrali. Na neenakomernih tleh se bodo širše deske težje zaskočile skupaj, in prišlo do več vrzeli pod deskami, ki jih boste občutili, ko boste hodili po tleh. Torej, če je vaša betonska ali lesena podlaga precej neenakomerna, je bolje, da izberete ožje deske.

Leave a Comment

(0 Comments)

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja