Kako izbrati klimatsko napravo na pravilen način?

Vendar je v našem podjetju posamezni sodelavci enostavno ne prenesejo. V delovnem prostoru kjer eni z lahkoto botrujejo vročini, ker ne prenašajo nobene klimatske naprave, drugim pa je zaradi potnih rok še tipkanje onemogočeno, začne vladati neprijetno in napeto vzdušje.

Problem v našem podjetju je tudi v tem, da imamo samo dve delovni sobi in v obeh je ena Mitsubishi klimatska naprava. Na steni so vgrajene prav tako, da pihata v dva sodelavca, ki klimatske naprave ne preneseta in tu se začne naš skupinski boj. S sodelavci imamo sicer zelo korekten in dober odnos in smo celo prijatelji vendar pri »zadevi klima naprave« kakor smo že poimenovali vsakoletni problem, ne najdemo skupnega jezika. Prav tako je bilo tudi z letošnjim prvim vročinskim valom, ki je poleg neznosne vročine prinesel še neznansko napetost.

Letos smo že kar na začetku napisali nekakšen kompromisni urnik kjer smo določili čase odhodov na malico za tiste sodelavce, ki prenašajo klimatske naprave in tistim, ki te ne prenesejo. Vendar tudi tako nismo rešili problema za dolgo saj se nekateri začeli počutiti omejeni v času, ki jim je določen za malico. Ena od sodelavk je rekla, da od kar ima določen čas za malico ne more dobro delati, ker jo nenehno preganja ura, ko se mora odpraviti na malico. Poleg tega je ravno v tistem času, ko mora na malico najbolj produktivna in jo malica samo zmoti sredi delovne vneme, na vrhu vsega pa še lačna ni ob tisti uri.

Ob takšnem nenehnem nezadovoljstvu je vzdušje v podjetju prav neprijetno. Kakorkoli si želimo rešiti vedno znova nastalo neprijetno situacijo, nastane nova še bolj nerešljiva situacija. Zdi se, da so klima naprave za naše podjetje resen in nerešljiv problem. Vendar razmišljanje o tem kako bi ga rešili nikoli ne usahne. Menim, da se ne smemo pustiti, da nam klimatske naprave takole kvarijo našo siceršnjo harmonijo na delovnem mestu. Zato sem se odločila, da naredim konec temu in pozvala sodelavce, da naj vsak dobro razmisli kako bi se lotil reševati »zadevo klima naprave«. Vsaka ideja je dobrodošla, tako sem naročila, da naj jih spišejo na list papirja in ga nepodpisanega vržejo v škatlo, ki je bila kreirana prav za to problematiko. Na škatlo sem namreč napisala motivacijski stavek: »Klimatske naprave – mi se ne damo!«

Sodelavcem je bila ideja všeč, še posebna moja škatla, ki je prinesla v naše podjetje zopet nekaj smeha. Prav zanimivo je bilo gledati odziv sodelavcev s kakšno vnemo so metali napisane ideje v škatlo. Seveda samo ponuditi moraš možnost sodelovanja pri problemu in že je večja možnost, da se zadeva s klima napravami reši. Tako smo na posebnem sestanku prebrali vse ideje, pokramljali kakšne možnosti realizacije ima vsaka od njih in končno prišli do rešitve s katero so se, po glasovanju z dvigovanju rok, vsi strinjali.

Klima naprave nam sedaj ne delajo več problemov saj so sodelavci, ki jih za delo potrebujejo v eni sobi, ostali pa v drugi sobi. Tako smo popolnoma izkoristili naša dva ločena delovna prostora. Kljub temu, da naš direktor ni najbolj zadovoljen, ker smo po sobah sedaj čisto zmešani glede na vsebino našega dela, se je še vedno to izkazalo za pravo rešitev. Saj bo takšna razvrstitev trajala zgolj toliko časa, dokler bo vroče. S tem bomo tudi poskrbeli, da se bodo vsi sodelavci med seboj v istih delovnih prostorih še bolje spoznali. Da, iz vsega slabega pride nekaj dobrega.

Ta prispevek je na portalu publikacije.net objavil/a Nika

Leave a Comment

(0 Comments)

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja